Proefkonijn worden voor geneesmiddelenonderzoek

Als proefkonijn ben jij onmisbaar. Je draagt als proefpersoon bij aan de ontwikkeling van nieuwe en betere medicijnen. Met jouw deelname kun je de kwaliteit van leven van veel mensen verbeteren.

Waarom proefkonijn worden?

Proefkonijn worden bij geneesmiddelenonderzoek doe je om verschillende redenen. Omdat je er een mooie vergoeding voor krijgt. Omdat je tijdens het onderzoek veel tijd hebt voor jezelf om zinvol of leuk te besteden. Om patiënten een beter leven te geven. Meedoen aan geneesmiddelen­onderzoek is een mooie verdienste voor alle betrokkenen. 

Sommige proefkonijnen gebruiken de vrije tijd in het onderzoekscentrum heel bewust om tot rust te komen. Een kleine break van je dagelijkse leven. Je hebt tijd om te studeren. Om een boek te lezen in onze tuin. Of je daagt je mededeelnemers uit voor een potje tafeltennis of darten. In de woonkamer staan computers, Playstations 4, tv´s met Netflix en blu-ray of dvd. En er is wifi waar je met je smartphone, laptop of tablet gebruik van kunt maken.

Er zijn onderzoeken die langer duren dan tien dagen. In overleg is het dan mogelijk om overdag bezoek te ontvangen. Maar ook plant PRA voor de langere onderzoeken uitstapjes. Je gaat dan bijvoorbeeld bowlen, maakt een rondvaart, gaat naar een sportwedstrijd of je krijgt een ontspannende massage.

Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek bij PRA als proefkonijn levert mij twee dingen op. Een vergoeding en tijd om te studeren. Ik neem daarom mijn laptop en studieboeken mee naar het onderzoekscentrum. In de vrije uren van het onderzoek kan ik in alle rust mijn tentamens voorbereiden. En mijn vergoeding ontvang ik na afloop.

- Bas

Proefkonijn in het onderzoekscentrum in Groningen

In ons onderzoekscentrum in Groningen werk je als proefkonijn mee aan het geneesmiddelenonderzoek. Het onderzoekscentrum van PRA is als een ziekenhuis, maar dan gezelliger. Je eet, slaapt en verblijft hier samen met de andere deelnemers. Op vaste momenten doen de artsen en verpleegkundigen hun onderzoek. Maar het grootste deel van de tijd vul je zelf in.