Proefpersoon Groningen

Als proefpersoon in Groningen verblijf je in ons Onderzoekscentrum. Het onderzoekscentrum van PRA in Groningen is als een ziekenhuis, maar dan gezelliger. Je eet, slaapt en verblijft hier samen met de andere deelnemers. Op vaste momenten doen de artsen en verpleegkundigen hun onderzoek. Maar het grootste deel van de tijd vul je zelf in.

Medische keuring in Groningen of Utrecht

Het onderzoekscentrum waar je als proefpersoon verblijft is in Groningen. Voordat je mag deelnemen moet je eerst medisch gekeurd worden.  De medische keuringen worden gedaan in het onderzoekscentrum in Groningen. In het najaar van 2017 heeft PRA ook een keuringscentrum geopend in Utrecht. Dat betekent dat je ook voor de keuringsafspraak in Utrecht terecht kunt. Van bepaalde onderzoeken vinden de medische keuringen echter uitsluitend in Groningen plaats. Bij het maken van de afspraak voor de medische keuring kun je aangeven naar welke locatie je voorkeur uitgaat. Onze recruiters kijken dan graag samen met jou naar wat er mogelijk is. Overigens ontvang je een reiskostenvergoeding voor iedere keer dat je naar PRA en weer terug naar huis reist. Dus ook voor je keuringsafspraak.

In het onderzoekscentrum in Groningen heb je veel tijd om iets voor jezelf te doen. Daarnaast heb ik veel andere mensen leren kennen waarmee ik een leuke tijd heb gehad in het onderzoekscentrum. 

- Martijn (26)

Proefpersoon in het onderzoekscentrum in Groningen

Als je bent goedgekeurd voor een onderzoek mag je deelnemen aan het onderzoek als proefpersoon in Groningen. Tijdens het onderzoek heb je veel tijd voor jezelf. Sommige deelnemers gebruiken de vrije tijd in het onderzoekscentrum heel bewust om tot rust te komen. Een kleine break van je dagelijkse leven. Je hebt tijd om te studeren. Om een boek te lezen in onze tuin. Of je daagt je mededeelnemers uit voor een potje tafeltennis of darten. In de woonkamer staan computers, Playstations 4, tv´s met Netflix en blu-ray of dvd. 

Sommige onderzoeken duren langer dan tien dagen. In overleg is het dan mogelijk om overdag bezoek te ontvangen. Maar ook plant PRA voor de langere onderzoeken uitstapjes. Je gaat dan bijvoorbeeld bowlen, maakt een rondvaart, gaat naar een sportwedstrijd of je krijgt een ontspannende massage.