Testpersoon worden voor geneesmiddelenonderzoek

Zonder testpersonen kan er geen onderzoek worden gedaan. En komen er geen nieuwe geneesmiddelen voor patiënten. Vandaar dat PRA groot belang hecht aan mensen zoals jij. Mensen die deelnemen aan één van de onderzoeken naar een nieuw of verbeterd geneesmiddel zijn onmisbaar. Jaarlijks doen in Nederland ongeveer 2.000 testpersonen mee aan de onderzoeken van PRA.

Waarom testpersoon worden?

Als testpersoon ben je een belangrijke schakel in de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde medicijnen. PRA is specialist in geneesmiddelenonderzoek met testpersonen. De artsen en onderzoekers van PRA bestuderen het effect en de eventuele bijwerkingen van nieuwe of verbeterde medicijnen. Uitgebreid onderzoek op testpersonen is een verplichte stap in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Pas na veelvuldig onderzoek met goede resultaten mag een nieuw geneesmiddel op de markt worden gebracht. Meedoen als testpersoon aan geneesmiddelenonderzoek is belangrijk werk met een mooie verdienste! 

Als testpersoon heb je veel tijd om iets voor jezelf te doen. Daarnaast heb ik veel andere mensen leren kennen waarmee ik een leuke tijd heb gehad in het onderzoekscentrum. 

 

- Martijn

Testpersoon in het onderzoekscentrum in Groningen

Als je bent goedgekeurd voor een onderzoek mag je deelnemen aan het onderzoek als testpersoon in Groningen. Tijdens het onderzoek heb je veel tijd voor jezelf. Sommige testpersonen gebruiken de vrije tijd in het onderzoekscentrum heel bewust om tot rust te komen. Een kleine break van je dagelijkse leven. Je hebt tijd om te studeren. Om een boek te lezen in onze tuin. Of je daagt je mede testpersonen uit voor een potje tafeltennis of darten. In de woonkamer staan computers, Playstations 4, tv´s met Netflix en blu-ray of dvd. 

Sommige onderzoeken duren langer dan tien dagen. In overleg is het dan mogelijk om overdag bezoek te ontvangen. Maar ook plant PRA voor de langere onderzoeken uitstapjes. Je gaat dan bijvoorbeeld bowlen, maakt een rondvaart, gaat naar een sportwedstrijd of je krijgt een ontspannende massage.