PRA doet dit jaar mee met een team aan de Groningen Swim Challenge 2019 met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. 

Wat is de reden dat jullie meedoen?

Wij doen allemaal mee voor het goede doel. Dat staat bovenaan.

Eva: “Ik heb mensen in mijn nabije omgeving verloren aan kanker. Omdat ik een zwemmer ben vind ik dit een mooie manier om geld op te halen voor kankeronderzoek.”

Wolter: "Toen ik 1.5 jaar was kregen mijn beide ouders kanker, dankzij onderzoek leven zij nog. “Ik heb niet twee mensen verloren aan kanker maar juist twee mensen gehouden” “Door mee te doen met de Swimchallenge wil ik graag bijdragen aan kankeronderzoek.” 

Sem: “Ik heb mijn stage en afstuderen gedaan naar kankeronderzoek in het UMCG op de afdeling Pathologie. Ik heb gezien waar het geld naartoe gaat en wat ermee gedaan wordt. Ik weet dat er heel veel geld nodig is. Daarnaast ben ik ongeveer een jaar geleden begonnen met triathlons en doe ik ook mee voor de sportieve uitdaging.”

Hoe bereiden jullie je voor op de challenge?

Op dit moment oefenen we wekelijks in het zwembad en willen we binnenkort ook gaan oefenen in open water.

Waar kunnen mensen jullie steunen en hoe kunnen ze doneren?

We hebben een eigen pagina via de organisatie van de Swim Challenge. Via de website kan er rechtstreeks gedoneerd worden: https://www.groningenswimchallenge.nl/swim-challenge/deelnemer/?t=38.

Hebben jullie een bepaalde tactiek om de 35 km te volbrengen?

Ja. We nemen voldoende kleding mee om warm te blijven, voor het wachten op de boot die meevaart tijdens de estafette. En daarnaast vooral rustig beginnen in een rustig tempo starten en just keep swimming!!

PRA Geneesmiddelenonderzoek wenst jullie veel succes en wij hopen dat er een mooi bedrag wordt opgehaald voor kankeronderzoek!