Helden bij PRA

Bij PRA geneesmiddelenonderzoek zetten wij ons elke dag voor 100% in om, samen met onze deelnemers, deel uit te maken van de ontwikkeling van een nieuw of verbeterd geneesmiddel. Ook buiten het werk zetten veel collega's zich in om geld in te zamelen voor een goed doel. Een van deze helden is Dorien. Zij kwam met een PRAchtig plan waarvoor ze de hulp van PRA heeft ingeschakeld. Hieronder haar verhaal over de lege flessen actie voor de zieke Manoe. 

Mijn naam is Dorien den Otter, ik werk als hostess in het onderzoekscentrum van PRA. Naast mijn baan bij PRA studeer ik logopedie. Tijdens mijn stage kwam ik in contact met een bijzonder gezin. Een gezin waar Manoe deel van is. Manoe is een meisje van 7 jaar bij wie leukodystrofie is geconstateerd. Leukodystrofie is een progressieve stofwisselingsziekte met een korte levensverwachting.

'Toen ik hoorde van dit initiatief moest ik meteen aan mijn werkgever PRA denken'

Manoe gaat overdag met veel plezier naar het kinderdagcentrum Ilmarinen. Omdat ze hier met veel liefde verzorgd wordt, wil ze graag iets terug doen voor deze fijne plek. Op het speelplein van Ilmarinen waren nog wat lege plekken. Een mooie rolstoeldraaimolen zou er fantastisch zijn. Een passende speelplaats die aansluit bij de behoeften van de kinderen. Door middel van het inzamelen van lege flessen wordt er door mij geld verzameld voor onder andere het realiseren van die mooie rolstoeldraaimolen. Tevens wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar deze nare ziekte.

Toen ik hoorde van dit initiatief moest ik meteen aan mijn werkgever PRA denken. Ons dagelijkse werk sluit hier goed bij aan. Dit sluit goed aan bij de actie van Manoe. Al snel kreeg ik een positieve reactie met goed nieuws. Ik mocht 10 keer een grote zak met lege flessen ter waarde van € 250,- ophalen en het geld namens PRA doneren aan de actie voor Manoe. Hier was het kinderdagcentrum Ilmarinen natuurlijk zeer dankbaar voor!

Inmiddels staat de prachtige draaimolen op het schoolplein. In totaal is er een bedrag opgehaald van € 5.250,-. Een fantastisch bedrag waaraan PRA een mooie bijdrage heeft geleverd! Heel erg bedankt!