Helden bij PRA

Bij PRA geneesmiddelenonderzoek zetten wij ons elke dag voor 100% in om, samen met onze deelnemers, deel uit te maken van de ontwikkeling van een nieuw of verbeterd geneesmiddel. Wij weten hoe belangrijk deze geneesmiddelen zijn voor patiënten die hiervan afhankelijk zijn. Ook buiten het werk om zetten veel collega's zich in om geld in te zamelen voor een goed doel. Een van deze helden is Dorien den Otter, onze hostess uit het onderzoekscentrum. Zij kwam met een PRAchtig plan waarvoor ze de hulp van PRA heeft ingeschakeld. Hieronder haar verhaal over de lege flessen actie voor de zieke Manoe. 

Mijn naam is Dorien den Otter, ik werk als hostess in de kliniek van PRA. Naast mijn baan bij PRA ben ik ook logopedie aan het studeren. Tijdens mijn stage kwam ik in contact met een bijzonder gezin. Een gezin waar Manoe deel van is. Manoe is een meisje met van 7 jaar waarbij leukodystrofie is geconstateerd. Leukodystrofie is een progressieve stofwisselingsziekte met een korte levensverwachting.

'Toen ik hoorde van deze mooie actie moest ik meteen aan PRA denken'

Manoe gaat overdag met veel plezier naar het kinderdagcentrum Ilmarinen. Omdat ze hier met veel liefde verzorgd wordt wil ze graag iets terug doen voor deze fijne plek. Helaas geen Manoe-wordt-beter doel, maar wel iets anders moois. Op het speelplein van Ilmarinen waren nog wat lege plekken. Een mooie rolstoeldraaimolen zou fantastisch zijn. Een passende speelplaats die aansluit bij de behoeften van de kinderen. Tijdens deze actie wordt er op allerlei verschillende manieren geld verzameld voor onder andere die mooie rolstoeldraaimolen. Tevens wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar deze nare ziekte.

Toen ik hoorde van deze mooie actie moest ik meteen aan PRA denken. Een bedrijf die onderzoek doet naar geneesmiddelen. Dit sluit goed aan bij de actie van Manoe. Na een paar mailtjes kreeg ik direct een positieve reactie! Heel goed nieuws! Ik mocht 10 keer een grote zak met lege flessen ter waarde van 250,- ophalen en het geld namens PRA doneren aan actie Manoe!! Hier waren zij natuurlijk harstikke dankbaar voor!

Inmiddels staat de prachtige draaimolen op het schoolplein. In totaal is er een bedrag opgehaald van 5250,-. Een fantastisch bedrag waar PRA een mooi aandeel in heeft geleverd! Heel erg bedankt!