Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van de leverziekte niet-alcoholische steatohepatitis (NASH)

Belangrijk werk, mooie verdienste.

Jij bent onmisbaar.

Meedoen aan medicijnonderzoek. Dan zou je belangrijk kunnen zijn voor een ander. Je helpt bij de totstandkoming van nieuwe medicijnen. Zodat patiƫnten een beter leven kunnen krijgen. Bijvoorbeeld met minder klachten. Of genezen zelfs.

Bekijk onderzoek
PRA-183731

Leverziekte

Bijzonderheden

  • Je bent een gezonde man of vrouw en tussen 18 en 45 jaar oud
  • Zowel niet-rokers als lichte rokers of gelegenheidsrokers mogen aan dit onderzoek deelnemen. Tijdens je verblijf in ons onderzoekscentrum is roken echter niet toegestaan.
  • Je Body Mass Index (BMI) is tussen de 18.5 en 29.9 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen het lichaamsgewicht in kilogrammen en de lengte in meters weer.
  • Je kunt alleen deelnemen aan dit onderzoek wanneer je dubbele anticonceptie gebruikt of wanneer jij (of je partner) minimaal zes maanden geleden gesteriliseerd bent. Als vrouw kan je ook meedoen wanneer je minimaal één jaar de overgang gepasseerd bent.
  • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je een keuringstraject moeten doorlopen. Deze bestaat uit een medische keuring en voorafgaand aan het onderzoek een ‘tyramine challenge’. Voor deze ‘challenge’ verblijf je gedurende maximaal 11 dagen (10 nachten) in ons onderzoekscentrum, waarbij je voor maximaal 10 dagen in oplopende dosering tyramine krijgt toegediend om het effect op je bloeddruk te meten. Tyramine is een natuurlijke stof die in bepaalde voedingswaren zoals bijvoorbeeld oude kaas en rode wijn voorkomt. Afhankelijk van de resultaten kan het zijn dat je eerder naar huis mag of dat je na deze periode niet deel kunt nemen aan de rest van het onderzoek.
Bereken BMI

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van €4.836,- voor deelname aan één van de groepen van deel 1 of 2. Voor deelname aan één van de groepen van deel 3 krijg je een bruto vergoeding van €4.395,-.
Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€0,19 netto per kilometer) met een minimum van €12,- en een maximum van €160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer

Periode

Het onderzoek bestaat uit 3 delen.

Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je voor je deelneemt een voorkeuringstraject moeten doorlopen. Deze bestaat uit een medische keuring en voorafgaand aan het onderzoek een ‘tyramine challenge’.

Voor deze ‘challenge’ verblijf je gedurende maximaal 11 dagen (10 nachten) in ons onderzoekscentrum, waarbij je voor maximaal 10 dagen in oplopende dosering tyramine krijgt toegediend om het effect op je bloeddruk te meten. Tyramine is een natuurlijke stof die in bepaalde voedingswaren zoals bijvoorbeeld oude kaas en rode wijn voorkomt. Afhankelijk van de resultaten kan het zijn dat je eerder naar huis mag of dat je na deze periode niet deel kunt nemen aan de rest van het onderzoek.

Deel 1 en 2 (groepen A1 t/m A8)

Inclusief het voorkeuringstraject is voor groepen A1 t/m A8  het maximale verblijf 35 dagen (29 nachten).

Voor groepen A1 t/m A8 bestaat het onderzoek uit 5 perioden waarbij je gedurende de eerste vier perioden telkens 2 dagen (1 nacht) in ons onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven.
Gedurende de vijfde periode verblijf je maximaal 16 dagen (15 nachten) in ons onderzoekscentrum en zal nogmaals de ‘tyramine challenge’ uitgevoerd worden. Wederom kan je, afhankelijk van de resultaten, mogelijk eerder naar huis. Tot slot zal er nog een nakeuring ingepland worden na het onderzoek.

Deel 3 (groepen B1 t/m B4)

Inclusief het voorkeuringstraject is voor groepen B1 t/m B4 het maximale verblijf 31 dagen (30 nachten).

Voor de groepen B1 t/m B4 bestaat het onderzoek uit 1 periode waarbij je gedurende maximaal 20 dagen (19 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven.
Aan het eind zal nogmaals de ‘tyramine challenge’ uitgevoerd worden. Wederom kan je, afhankelijk van de resultaten, mogelijk eerder naar huis. Tot slot zal er nog een nakeuring ingepland worden na het onderzoek.


 Je dient alle genoemde data van de groep naar keuze beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. De actuele data worden op onze website gepubliceerd. Dit zijn de data waarop het onderzoek gepland staat; deze kunnen nog wijzigen.

Groepen

Group B1

Vol

31 dagen verblijf

  • 18 Jul 2019 t/m 17 Aug 2019
€ 4.395,- Kies