PRA-148491 € 2.220,-

Started

Omschrijving

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw dat mogelijk gebruikt kan worden voor de behandeling van ontstekingsziekten zoals reuma.

Gezochte deelnemers

  • Man, Gezond, 18 - 65 jaar

Duur en bezoeken

  • 19 dagen verblijf

Meer weten over dit onderzoek?

Onderzoeksdetails

Bijzonderheden

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde  mannen tussen de 18 en 65 jaar oud die niet roken.

  • Je dient een Body Mass Index te hebben tussen de 18.5 en 32.0 kg/m2.
  • ​Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek zul je medisch worden gekeurd.

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 2220,- voor deelname aan groep 7.  Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,19 netto per kilometer), met een minimum van € 12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Periode

  • Het onderzoek bestaat uit 1 periode waarbij je gedurende 19 dagen (18 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen zult verblijven.

Meer informatie PRA-148491

Soort onderzoek

Binnenkort start bij PRA een onderzoek naar een nieuw middel dat mogelijk gebruikt kan gaan worden voor de behandeling van ontstekingsziekten zoals reuma.

Het doel van het onderzoek is na te gaan hoe het middel wordt verdragen en hoe snel en in welke mate het in het lichaam wordt opgenomen en uitgescheiden. Het middel is niet geregistreerd en zal in dit onderzoek voor het eerst aan mensen worden toegediend. Het onderzoek zal alleen plaatsvinden als goedkeuring is verkregen van de Medisch-Ethische Toetsingscommissie.

Opzet en duur van het onderzoek

Voor groep 6, 7 en 8 bestaat het onderzoek uit 1 periode waarbij je gedurende 19 dagen (18 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen zult verblijven. Voor en na het onderzoek zult u een bezoek brengen aan het medisch keuringscentrum in Zuidlaren. U ontvangt het middel en/of placebo (niet actieve stof) herhaaldelijk in de vorm van capsules. U kunt makkelijk capsules inslikken met een maximum van 24 in totaal.

Gedurende het onderzoek zal regelmatig bloed worden afgenomen.

Risico’s en medische begeleiding

Het te onderzoeken middel is een nieuw middel dat mogelijk gebruikt kan worden bij de behandeling van ontstekingsziektes zoals reumatoide artritis. Dit is een ziekte waarbij het lichaam een afweerreactie geeft tegen het lichaam. Een auto-immuun reactie noemen we dit. Dit middel blokkeert interleukine (een belangrijke stof in het ontstekingsproces). We hopen dat dit middel gebruikt kan gaan worden in de behandeling van auto-immuun ziektes. Dit is de eerste keer dat dit onderzoeksmiddel aan de mens wordt toegediend.  Tijdens het onderzoek staat u onder strenge medische controle. Voorafgaand aan en ter afsluiting van het onderzoek ondergaat u een uitgebreide medische keuring. 

Voorwaarden voor deelname

U bent een gezonde man tussen de 18 en 65 jaar . Voor groep 3 kunnen zowel mannen als vrouwen tussen de 18 en 65 jaar deelnemen. U kunt alleen aan de studie meedoen als u niet rookt. Als vrouw kunt u zich alleen opgeven als u de menopauze gepasseerd bent of zich heeft laten steriliseren. Het onderzoek wordt onder gestandaardiseerde omstandigheden uitgevoerd. Het gebruik van eigen medicijnen, alcohol, gewone koffie en thee, cola, ‘powerdrinks’, chocolade(melk) en grapefruit(sap) tijdens het onderzoek is niet toegestaan. Ook voorafgaand aan het onderzoek gelden hiervoor beperkingen. Wel toegestaan zijn caffeïne-vrije koffie en (kruiden)thee zonder caffeïne (ook wel theïne genoemd).

Alvorens u mag deelnemen aan de studie, ondergaat u een medische keuring, die plaatsvindt binnen drie weken voor de start van het onderzoek.

Download PDF
Meer info Minder info

Groep 8

19 dagen verblijf

  • 7 sep 2015 t/m 25 sep 2015

kort verblijf

Niet van toepassing
Groep vol