PRA-177141

Taaislijmziekte (cystische fibrose)

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van taaislijmziekte (cystische fibrose)

Bijzonderheden

  • Je bent zelf of je ouders zijn afkomstig uit (midden) Afrika, Azië, het Mediterrane gebied, het Midden-Oosten of Caribische gebieden. 
  • We zoeken specifiek naar mannen met een G6PD deficiëntie (Glucose-6-fosfaat dehydrogenase deficiëntie) ook wel bonenziekte of favisme genoemd. Weet je niet of je een G6PD deficiëntie hebt, maar jij of je ouders zijn wel afkomstig uit (midden) Afrika of Azië, het Mediterrane gebied, het Midden-Oosten of Caribische gebieden ook dan kom je eventueel in aanmerking. We zullen dan een G6PD deficiëntie test doen.
  • Je weegt meer dan 50 kg en je Body Mass Index (BMI) is tussen de 18 en 35 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen het lichaamsgewicht in kilogrammen en de lengte in meters weer.
  • Zowel niet-rokers als lichte rokers mogen aan dit onderzoek deelnemen. Roken is niet toegestaan vanaf 7 dagen voor de toediening van het onderzoeksmiddel tot en met het vertrek uit het onderzoekscentrum.
  • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd.
  • Wanneer je G6PD-status nog niet bij ons bekend is, bestaat de keuring uit maximaal twee bezoeken: tijdens het eerste bezoek wordt er een bloedmonster afgenomen om te bepalen of er sprake is van G6PD deficiëntie. Wanneer er sprake is van G6PD deficiëntie, zal de daadwerkelijke medische keuring tijdens een tweede bezoek plaats vinden.
  • Wanneer je G6PD-status al bij ons bekend is, zal alleen de daadwerkelijke medische keuring plaats vinden.
Bereken BMI

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van €25,- voor de bloedafname om je G6PD-status te bepalen.

Voor volledige deelname aan één van de groepen van dit het onderzoek, krijg je een bruto vergoeding van € 2.247,-.

Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€0,19 netto per kilometer) met een minimum van €12,- en een maximum van €160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Periode

Het onderzoek bestaat uit 1 waarbij je gedurende 19 dagen (18 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen (locatie Martini) zal verblijven.

In overleg kun je zelf de startdatum van je deelname bepalen. Ben je 19 dagen achtereen beschikbaar en geïnteresseerd in deelname? Bel ons op telefoonnummer 050-850 5798 en we kijken samen naar een passende planning. 

G6PD deficiƫntie

G6PD deficiëntie is een erfelijke aandoening die wordt veroorzaakt door een afwijking in het G6PD-gen.

Het speelt een belangrijke rol in de bescherming van rode bloedcellen. Bij mensen met te weinig G6PD (deficiëntie) verliest de rode bloedcel zijn structuur en functie, waardoor de cellen verhoogd gevoelig worden voor schade. Hierdoor worden de rode bloedcellen versneld afgebroken en ontstaat bloedarmoede. Mensen met een G6PD deficiëntie kunnen tijdens infecties hemolyse (het barsten van rode bloedcellen) krijgen, of na het eten van bepaald voedsel (bijvoorbeeld tuinbonen) of het nemen van bepaalde medicatie.

Groepen

Group 2c: dates are flexible (in consultation)

Vol

19 dagen verblijf

  • 15 Apr 2018 t/m 3 May 2018
€ 2.247,- Kies