Deelnemer worden

Jij bent onmisbaar.

Zonder deelnemers geen onderzoek

Zonder deelnemers kan er geen onderzoek worden gedaan. En komen er geen nieuwe geneesmiddelen voor patiënten. Vandaar dat PRA groot belang hecht aan mensen zoals jij. Mensen die deelnemen aan één van de onderzoeken naar een nieuw of verbeterd geneesmiddel zijn onmisbaar. Jaarlijks doen in Nederland ongeveer 2.000 mensen mee aan de onderzoeken van PRA. Als deelnemer ben je onmisbaar voor de ontwikkeling voor nieuwe of betere medicijnen.

Zonder onderzoek geen nieuwe of betere medicijnen

PRA is specialist in geneesmiddelenonderzoek met deelnemers. De deelnemers in de onderzoeken zijn gezonde mensen, maar soms ook patiënten. De artsen en onderzoekers van PRA bestuderen het effect en de eventuele bijwerkingen van nieuwe of verbeterde medicijnen. Uitgebreid onderzoek op mensen is een verplichte stap in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Pas na veelvuldig onderzoek met goede resultaten mag een nieuw geneesmiddel op de markt worden gebracht. 

Daarom doe je mee aan geneesmiddelenonderzoek

Meedoen aan geneesmiddelen­onderzoek doe je om verschillende redenen. Omdat je patiënten een beter leven wilt geven. Omdat je tijdens het onderzoek veel tijd hebt voor jezelf en je die tijd in het onderzoekscentrum zinvol of leuk wilt besteden. Omdat je een vergoeding ontvangt. Meedoen aan geneesmiddelen­onderzoek is een mooie verdienste voor alle betrokkenen.