Meedoen? Zo werkt het

Jij bent onmisbaar bij de ontwikkeling van nieuwe en betere medicijnen. Samen met PRA kun je de kwaliteit van leven van veel mensen verbeteren. Hieronder leggen we in vier overzichtelijke stappen uit hoe deelname aan geneesmiddelenonderzoek in zijn werk gaat.

Stap Aanmelding

Op onze website vind je altijd een actueel overzicht van de onderzoeken. Hier kun je je aanmelden voor een passend onderzoek en voor de groep van jouw voorkeur. Staat er nu geen passend onderzoek voor jou bij? Dan kun je je ook algemeen aanmelden bij PRA. We houden je dan op de hoogte van passende onderzoeken voor jou.

1.1 Bevestigingsmail direct na aanmelding

Heb je je aangemeld voor een onderzoek? Direct na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met uitleg over de vervolgstappen.

1.2 Telefonische screening

Vanaf 4 tot 6 weken voor de startdatum van de groep waarvoor jij je hebt aangemeld, vindt er een telefonische screening plaats. Samen nemen we je gegevens en de eisen van het onderzoek door, zodat je weet wat je van het onderzoek kunt verwachten.

1.3 Afspraak medische keuring

Kom je in aanmerking voor het onderzoek? Dan maken we tijdens hetzelfde telefoongesprek een afspraak voor je medische keuring.

1.4 Ontvangst informatiepakket

Je ontvangt van ons een informatiepakket, bestaande uit o.a. een medische vragenlijst, het informatie- en toestemmingsformulier en uitgebreide informatie over het onderzoek en je verblijf bij PRA.

Aanmelding

Stap Medische keuring

Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan het onderzoek, vindt er altijd eerst een medische keuring plaats. Hiervoor kom je naar het medisch keuringscentrum van PRA in Groningen of Utrecht.

2.1 Voorbereiding op de medische keuring

Thuis bereid je je voor op de medische keuring door het informatiepakket goed door te nemen. Als je vragen hebt die je tijdens de keuring wilt stellen, kun je deze alvast voor jezelf noteren.

2.2 Naleven van de regels voor de medische keuring

Thuis houd je je ook aan de regels die voor de keuring gelden. Zo mag je bijvoorbeeld een paar uur van tevoren niet eten en drinken. De regels kunnen per onderzoek verschillen en vind je terug in je afspraakbevestiging.

2.3 Reminder

We sturen je 1 werkdag van tevoren per sms een herinnering voor je afspraak.

2.4 Medische keuring

Op het afgesproken moment kom je naar ons keuringscentrum voor je medische keuring. Deze bestaat uit een gesprek met de arts, uitleg over het onderzoek, lichamelijk onderzoek en een aantal metingen, waaronder het maken van een hartfilmpje, het bepalen van je lengte en gewicht en het afnemen van bloed en urine. De medische keuring duurt ongeveer 3 uur.

2.5 Wachten op de uitslag

Na afloop van de keuring krijg je wat te eten en daarna ga je weer naar huis. Eenmaal thuis wacht je op de uitslag, die vaak 2 of 3 werkdagen later bekend is.

2.6 Bevestiging van goedkeuring

Om te horen of je bent goedgekeurd, neem je 2 of 3 werkdagen na je keuring zelf telefonisch contact op met PRA.

Medische keuring

Stap Deelname

Je bent goedgekeurd en geschikt bevonden om deel te nemen aan het onderzoek. Hiervoor kom je naar het onderzoekscentrum van PRA in Groningen.

3.1 Telefonisch contact

Uiterlijk 2 werkdagen voor de start van het onderzoek nemen we telefonisch contact met je op om de start van het onderzoek te bevestigen.

3.2 Voorbereiding op onderzoek

Thuis bereid je je voor op je deelname. Dit doe je door je aan de voorwaarden van het onderzoek te houden. Ook kun je het informatieboekje nog eens doorlezen. Hierin staat ook wat je mee moet nemen.

3.3 Aankomst in het onderzoekscentrum

Op het afgesproken moment kom je naar ons onderzoekscentrum. Daar krijg je een uitleg over het onderzoek, een rondleiding en maak je kennis met de andere deelnemers.

3.4 Korte keuring

Op de dag van aankomst vindt er tevens een korte keuring plaats om te bepalen of er veranderingen zijn in je gezondheid.

3.5 Start van het onderzoek

De volgende dag zijn de uitslagen van de korte keuring bekend en bepaalt de arts op basis hiervan wie er daadwerkelijk mag deelnemen aan het onderzoek. Mag je deelnemen? Dan mag je blijven en begint het onderzoek.

3.6 Tijdens het onderzoek

Tijdens het onderzoek krijg je in het bijzijn van de arts of verpleegkundige het onderzoeksmiddel toegediend. En houden de artsen en verpleegkundigen je goed in de gaten. Regelmatig controleren zij bijvoorbeeld je temperatuur, bloeddruk, bloed en urine.

Deelname

Stap Nakeuring & Uitbetaling

Als het onderzoek er op zit, ga je met een goed gevoel weer naar huis. Je hebt bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe en betere medicijnen!

4.1 Nakeuring

Na afloop van je deelname aan het onderzoek volgt er een nakeuring. Soms vindt de nakeuring plaats op de laatste dag van het onderzoek, maar meestal kom je hier apart voor terug. De nakeuring is een korte medische keuring, om te kijken of je helemaal gezond bent en het geneesmiddel helemaal uit je lichaam is verdwenen.

4.2 Uitbetaling

Na de nakeuring is je deelname aan het onderzoek afgerond. Je ontvangt van ons een overzicht van de verdiensten. Dit bedrag inclusief reiskosten maken we binnen 30 dagen over op je bankrekening.

4.3 Opnieuw deelnemen?

Is je deelname je goed bevallen? Over minimaal 30 dagen mag je weer meedoen aan een geneesmiddelenonderzoek. Je mag maximaal vier keer per jaar deelnemen aan een onderzoek. Op onze website vind je altijd een actueel overzicht van de onderzoeken.

Nakeuring & Uitbetaling

Bekijk de onderzoeken en meld je aan