Homepagina

Informatie over geneesmiddelenonderzoek

Samen geven we patiënten een beter leven

Er worden continu nieuwe en betere medicijnen ontwikkeld. Daardoor krijgen patiënten die medicijnen nodig hebben, een beter leven. Voordat patiënten een nieuw medicijn kunnen gebruiken, moet het uitgebreid worden onderzocht. Dat doen we met geneesmiddelenonderzoek.

Specialist in geneesmiddelenonderzoek

ICON is gespecialiseerd in geneesmiddelenonderzoek. Samen met onze deelnemers onderzoeken wij nieuwe of verbeterde medicijnen. Als je meedoet aan geneesmiddelenonderzoek, lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van geneesmiddelen. Dat is belangrijk voor ons allemaal, maar vooral voor patiënten die afhankelijk zijn van medicijnen.

Meer over ICON

Wat is geneesmiddelen­onderzoek?

Geneesmiddelenonderzoek is onderzoek naar nieuwe of verbeterde geneesmiddelen. Voordat een geneesmiddel op de markt komt, wordt het uitgebreid onderzocht. Dat doen we bij ICON.

Lees meer
Potjes met medicijnen

Waarom is geneesmiddelen­onderzoek belangrijk?

Van paracetamol tot medicijnen op recept: iedereen gebruikt weleens een geneesmiddel. Voor de ontwikkeling van nieuwe of betere medicijnen is veel onderzoek nodig. Als deelnemer aan geneesmiddelenonderzoek help jij mee met de ontwikkeling van nieuwe of betere medicijnen. 

Lees meer over het belang

Waarom meedoen?

Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek levert jou én een ander iets op. Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en daarmee aan een beter leven voor patiënten. Daarvoor ontvang je een mooie vergoeding.

Lees meer
Foto van deelnemer

Is geneesmiddelenonderzoek veilig?

Bij ICON staat jouw veiligheid altijd voorop. Tijdens een onderzoek word je heel goed in de gaten gehouden door onze speciaal opgeleide artsen en verpleegkundigen. We vertellen je altijd wat we gaan doen, hoe we dat doen en welke bijwerkingen er mogelijk kunnen optreden.

Lees meer over veiligheid

Feiten en fabels over geneesmiddelen­onderzoek

Hoe gaat geneesmiddelenonderzoek in z’n werk? Wat betekent het voor jou als deelnemer? En welke risico’s loop je? Dit zijn de feiten en fabels over geneesmiddelenonderzoek.

Lees de feiten en fabels
Een foto van een deelnemer en een medewerker in gesprek met elkaar

Zonder onderzoek geen nieuwe medicijnen

Zonder onderzoek komen er geen nieuwe en betere medicijnen. En zonder deelnemers, mensen zoals jij, kan er geen onderzoek worden gedaan.