Homepagina

Waar het onderzoek plaatsvindt

In het onderzoeks­centrum

Het onderzoek vindt altijd plaats in het onderzoekscentrum van ICON. Het onderzoekscentrum is speciaal voor geneesmiddelenonderzoek. Het is helemaal ingericht op jouw verblijf en deelname aan het onderzoek.

Tijd voor jezelf

Als je meedoet aan geneesmiddelenonderzoek, moet je een paar keer per dag iets doen voor het onderzoek, zoals een test of gezondheidscheck. Maar je hebt ook veel tijd voor jezelf! In het onderzoekscentrum vind je van alles om die tijd mee in te vullen. Er zijn bijvoorbeeld computers, Playstations, tv’s met Netflix, maar ook een tafeltennistafel, pooltafel en een dartbord. En natuurlijk is er wifi, dus neem gerust je eigen laptop of tablet mee. Sommige deelnemers gaan voor hun werk of studie aan de slag. Maar je kunt natuurlijk ook een paar dagen lekker ontspannen.

Foto van een deelnemer in het onderzoekscentrum die aan het lezen is

Bezoek en uitstapjes bij langere onderzoeken

Soms duurt een onderzoek langer dan een week. Na overleg mag je dan overdag bezoek ontvangen. Je kunt ook meedoen aan de workshops of andere leuke activiteiten die we organiseren, zoals bowlen, een rondvaart of een bezoek aan een sportwedstrijd.

Eten en drinken

Tijdens je verblijf in het onderzoek krijg je eten en drinken van ons. Op vaste tijden serveren we maaltijden en tussendoortjes. Daarnaast mag je geen andere dingen eten of eten. Je mag ook geen eten of drinken meenemen naar het onderzoekscentrum. Bepaalde ingrediënten kunnen namelijk invloed hebben op het onderzoek. Daarom willen we zeker weten dat je die ingrediënten tijdens het onderzoek niet binnenkrijgt.

Bij sommige onderzoeken mag je zelf weten hoeveel je eet, bij andere onderzoeken vragen we je om (bij sommige maaltijden) een specifieke hoeveelheid te eten. Ook tussendoortjes zijn dan verplicht.

Tijdens het telefoongesprek na je aanmelding hoor je of er bijzonderheden zijn op het gebied van eten en drinken voor het onderzoek waarvoor jij je hebt aangemeld. Deze informatie staat ook in het informatie- en toestemmingsformulier.

Foto van deelnemers op het balkon van het onderzoekscentrum met een glas drinken

Wat mag ik niet eten of drinken?

Tijdens het onderzoek mag je geen alcohol, koffie, thee, cola, chocola en scherpe kruiden. Je mag wel cafeïnevrije koffie en theïnevrije thee drinken. Voor sommige onderzoeken gelden nog meer beperkingen op het gebied van eten en drinken. Wij zorgen er altijd voor dat die producten niet beschikbaar zijn tijdens je verblijf in het onderzoekscentrum.

Meer lezen over dit onderwerp? We schreven er een blog over. Lees 'm hier

Zonder onderzoek geen nieuwe medicijnen

Zonder onderzoek komen er geen nieuwe en betere medicijnen. En zonder deelnemers, mensen zoals jij, kan er geen onderzoek worden gedaan.