Homepagina

Waarom is geneesmiddelen­onderzoek belangrijk?

Van paracetamol tot medicijnen op recept: iedereen gebruikt weleens een geneesmiddel. Voor de ontwikkeling van nieuwe of betere medicijnen is veel onderzoek nodig. Als deelnemer aan geneesmiddelenonderzoek help jij mee met de ontwikkeling van nieuwe of betere medicijnen.

Zonder onderzoek geen nieuwe of betere medicijnen

Voordat een geneesmiddel op de markt komt, wordt het uitgebreid onderzocht. Dat duurt jaren. Zonder onderzoek komen er geen nieuwe of betere medicijnen.

Nieuwe of betere medicijnen zijn belangrijk voor ons allemaal, maar vooral voor patiënten die afhankelijk zijn van medicijnen. Ook jij kunt in de toekomst medicijnen nodig hebben. 

Zonder deelnemers geen onderzoek

Het is niet vanzelfsprekend dat er medicijnen zijn. Daar gaat heel veel onderzoek aan vooraf. Dat doen we bij ICON. Wij zijn gespecialiseerd in geneesmiddelenonderzoek. Maar dat kunnen we niet zonder jou als deelnemer! 

Redenen om mee te doen
Portretfoto van deelnemer Ilse

2.000 deelnemers per jaar

Elk jaar doen in Nederland ongeveer 2.000 mensen mee aan geneesmiddelonderzoek bij ICON. Als deelnemer lever je een hele belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van medicijnen en daarmee aan een beter leven voor patiënten. Voor jouw deelname ontvang je bovendien een mooie vergoeding.

Lees ervaringen van deelnemers

Zonder onderzoek geen nieuwe medicijnen

Zonder onderzoek komen er geen nieuwe en betere medicijnen. En zonder deelnemers, mensen zoals jij, kan er geen onderzoek worden gedaan.