Homepagina

Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek en veiligheid

Is het veilig?

Bij ICON staat jouw veiligheid altijd voorop. Tijdens een onderzoek word je heel goed in de gaten gehouden door onze speciaal opgeleide artsen en verpleegkundigen. We vertellen je altijd wat we gaan doen, hoe we dat doen en welke bijwerkingen er mogelijk kunnen optreden. Ook gelden er strenge wetten en regels voor geneesmiddelenonderzoek.

Wetten en regels rond geneesmiddelenonderzoek

Voor geneesmiddelenonderzoek gelden strenge wetten en regels. Die wetten en regels zijn er om ervoor te zorgen dat geneesmiddelenonderzoek goed en veilig gebeurt. Alle onderzoeken van ICON moeten voldoen aan deze regels. 

Lees meer over wet- en regelgeving

Bijwerkingen bij geneesmiddelenonderzoek

Bijwerkingen

Je kunt tijdens het onderzoek last krijgen van milde klachten als hoofdpijn of misselijkheid. Dat kan door het geneesmiddel komen. Maar het kan ook komen doordat je voor het onderzoek bijvoorbeeld nuchter moet blijven. Die bijwerkingen zijn vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk. 

Afbeelding van een potje met medicijnen

Het voorspellen van bijwerkingen

Voordat een geneesmiddel op mensen mag worden getest, is het al uitgebreid onderzocht in een laboratorium. Daardoor kunnen we goed voorspellen welke bijwerkingen je eventueel kunt krijgen en kunnen we je daarop voorbereiden. Het komt dus bijna nooit voor dat deelnemers last krijgen van onverwachte bijwerkingen. Een allergische reactie op het middel komt gemiddeld bijvoorbeeld één keer per jaar voor.

Goed verzekerd

Als deelnemer aan geneesmiddelenonderzoek ben je goed verzekerd. In het onderzoekscentrum val je onder onze aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast sluiten we een speciale verzekering voor deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek voor je af. 

Foto van een verpleegkundige van ICON in gesprek met een deelnemer

Zonder onderzoek geen nieuwe medicijnen

Zonder onderzoek komen er geen nieuwe en betere medicijnen. En zonder deelnemers, mensen zoals jij, kan er geen onderzoek worden gedaan.