Homepagina

Kijk wat jij kan doen tegen Alzheimer

Iedereen gebruikt weleens een medicijn. Maar het is niet vanzelfsprekend dat die er zijn. Daar is inzet voor nodig van artsen en wetenschappers. En van mensen zoals jij, die deelnemen aan geneesmiddelenonderzoek. Zo werken we samen met onze deelnemers aan een betere toekomst voor patiënten met Alzheimer.

Help jij ook mee aan de ontwikkeling van medicijnen voor de ziekte van Alzheimer? Voor je deelname ontvang je een vergoeding.

Heb jij de deur wel op slot gedraaid toen je wegging?

Waarom liep ik ook alweer naar boven? Heb ik het gasfornuis wel uitgezet? Het is heel normaal dat je jezelf dit soms afvraagt. Maar wat als je het echt allemaal niet meer weet? 

Vergeetachtigheid en geheugenverlies zijn niet hetzelfde. Vergeetachtigheid is een onschuldig verschijnsel waarbij iemand zich tijdelijk iets niet kan herinneren. Bij geheugenverlies zijn er herinneringen en informatie echt uit het geheugen verdwenen. Bij dementie is er sprake van geheugenverlies, de informatie is niet meer toegankelijk en het lijkt alsof deze voorgoed is verdwenen.

Wist je dat?

  • Ongeveer 1 op de 5 mensen dementie krijgt.
  • De ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie is.
  • Mensen met dementie gemiddeld 6,5 jaar leven met de ziekte.
  • Volgens het CBS dementie de snelst groeiende doodsoorzaak is.
  • Ook mensen onder de 65 jaar Alzheimer kunnen krijgen.

Onderzoek naar verbeterde en nieuwe medicatie blijft belangrijk. Daarom doet ICON geneesmiddelenonderzoek naar medicijnen voor de behandeling van deze ziekte. 

Huidige onderzoeken

Huidige Alzheimer onderzoeken voor gezonde deelnemers

Bekijk alle onderzoeken
Bekijk alle onderzoeken
Voorwaarden voor deelname

Voor deelname aan de bovenstaande onderzoeken gelden aanvullende voorwaarden. Als vrouw kun je bijvoorbeeld alleen deelnemen wanneer je niet zwanger bent, geen borstvoeding geeft en geen hormonale anticonceptie gebruikt. Bekijk de onderzoekspagina voor meer informatie of bel gratis naar ons nummer: 0800 0292044.

Interesse in deelname?

Meld je vrijblijvend aan! Na jouw aanmelding nemen we telefonisch contact met je op om te kijken of er een afspraak gemaakt kan worden voor een medische keuring. Wil je meer weten over deelname aan een geneesmiddelenonderzoek? Lees dan onze pagina Meedoen? Zo werkt het! Of neem gerust contact met ons op. 

Deelnemers zonder Alzheimer gezocht

In deze fase van geneesmiddelenonderzoek wordt het middel onderzocht bij deelnemers die zelf geen Alzheimer hebben, om te kijken hoe het middel wordt opgenomen, getransporteerd en verwijderd uit het lichaam. In een volgende fase wordt het middel getest op de werking bij mensen die een Alzheimer hebben. Daarom kom je niet in aanmerking wanneer je zelf Alzheimer hebt. 

Zonder onderzoek geen nieuwe medicijnen

Zonder onderzoek komen er geen nieuwe en betere medicijnen. En zonder deelnemers, mensen zoals jij, kan er geen onderzoek worden gedaan.