Homepagina

Belangrijke aandachtspunten voor mijn deelname aan een onderzoek

Belangrijke aandachtspunten voor mijn deelname aan een onderzoek

Voor jouw deelname aan een geneesmiddelenonderzoek zijn er enkele restricties die je moet naleven. Deze zijn belangrijk voor zowel jouw eigen veiligheid als de kwaliteit van de onderzoeksresultaten. Hoewel het vanzelfsprekend lijkt dat je geen alcohol mag drinken, vraag je je misschien af waarom je niet kunt sporten of een broodje met maanzaad mag eten.

Sporten is toch juist gezond?

Dat klopt! Beweging is inderdaad erg gezond. Echter, tijdens fysieke inspanning komen er bepaalde stoffen, zoals creatinekinase, vrij in je lichaam. Hoewel dit normaal is, kan een verhoogd niveau van creatinine wijzen op bepaalde spierziekten. Om deze waarden laag te houden, is het noodzakelijk dat je minstens 4 dagen vóór de start van het onderzoek of de medische keuring niet sport.

Wat betreft een biertje drinken…

Het af en toe genieten van een alcoholische drank is natuurlijk geen probleem. Echter, alcohol kan invloed hebben op de werking van geneesmiddelen. Het kan bijvoorbeeld de bijwerkingen van een medicijn versterken. Bovendien kan het onderzoeksmiddel ervoor zorgen dat de afbraak van alcohol in het lichaam vertraagd wordt, waardoor je last kunt krijgen van misselijkheid, hoofdpijn of duizeligheid. Daarom is het belangrijk dat je enkele dagen vóór de start van het onderzoek geen alcohol drinkt.

En wat betreft een broodje maanzaad?

Maanzaad is afkomstig van de papaverplant, ook wel bekend als de klaproos. Wist je dat deze bloem ook gebruikt wordt voor de productie van heroine en andere opiaten? Maanzad bevat ook sporen van deze opiaten. Tijdens de voorkeuring en vóór de start van het onderzoek wordt er een drugstest uitgevoerd. Als je kort daarvoor aanzienlijke hoeveelheden maanzaad hebt gegeten, kan de test aangeven dat je opiaten hebt gebruikt. Dit willen we natuurlijk vermijden!

Om de kans op een succesvolle medische keuring te vergroten, is het belangrijk om je aan de bovengenoemde beperkingen te houden. Wil je op de hoogte blijven van andere beperkingen die gelden? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten!