Homepagina

PRA-QHLBHQ06-0D1UP1

Auto-immuunziekten

 • M/V
 • 18 - 60 jaar
 • Niet-roker
 • Gezond

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel dat wordt ontwikkeld voor de behandeling van auto-immuunziekten

Alles prima en vakkundig geregeld.

Noah

Deelnemer ICON

Kijk of je aanmerking komt voor dit onderzoek

 • Je bent een gezonde man of vrouw
 • Je hebt een leeftijd tussen 18 en 60 jaar
 • Je BMI is tussen 18 en 30 kg/m²
 • Niet-roker

De belangrijkste informatie van dit onderzoek

 • De medicatie wordt via een tablet toegediend

Download het complete onderzoeksoverzicht

Hoe werkt het

Hoe werkt een geneesmiddelenonderzoek?

Lees meer

Onderzoeksgroepen

Schrijf je vrijblijvend in voor de groep van jouw voorkeur

De onderzoekend arts over dit onderzoek

Aanvullende informatie

In dit onderzoek onderzoeken wij hoe snel en in hoeverre het middel door het lichaam wordt opgenomen, getransporteerd en uitgescheiden. Het onderzoeksmiddel is een nieuw middel dat mogelijk gebruikt kan worden bij de behandeling van auto-immuunziekten. Bij auto-immuunziekten valt je afweersysteem onterecht goed werkende cellen aan, soms raken zenuwcellen dan beschadigd. Het onderzoeksmiddel zou deze schade kunnen voorkomen.

Wie zoeken we voor dit onderzoek?

Doelgroep

 • Je bent een gezonde man of vrouw.
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 60 jaar oud.
 • Je hebt een Body Mass Index (BMI) van minimaal 18.0 en maximaal 30.0 kg/m².
 • Je rookt niet en je gebruikt geen nicotine-houdende producten tenminste 2 maanden voorafgaand aan de (eerste) dosering.

Note:

Je kan niet deelnemen aan het onderzoek wanneer je in de 30 dagen voorafgaand aan de dosering in het onderzoekscentrum nog hebt deelgenomen aan een ander geneesmiddelenonderzoek (gerekend vanaf de laatste dosering in het vorige onderzoek).

Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan dit in Groningen of Utrecht plaatsvinden.

Als vrouw kan je alleen deelnemen wanneer je niet zwanger bent, geen borstvoeding geeft en aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je gebruikt hormonale anticonceptie (bijvoorbeeld “de pil” of (koper) spiraal);
 • Je bent de overgang gepasseerd (minimaal 12 maanden geen menstruaties meer);
 • Je bent gesteriliseerd of je mannelijke partner is gesteriliseerd;
 • Je bent niet seksueel actief volgens je leefstijl;
 • Je bent alleen seksueel actief met een partner van hetzelfde geslacht.

Als man kan je alleen deelnemen wanneer je aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je gebruikt een condoom in combinatie met een aanvullende vorm van anticonceptie bij je vruchtbare vrouwelijke partner (bijvoorbeeld “de pil” of spiraal);
 • Je bent gesteriliseerd of je vrouwelijke partner is gesteriliseerd of de overgang gepasseerd (minimaal 12 maanden geen menstruaties meer);
 • Je bent niet seksueel actief volgens je leefstijl;
 • Je bent alleen seksueel actief met een partner van hetzelfde geslacht.

Wat is de vergoeding voor dit onderzoek?

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 4708,- voor deelname aan groep A11 van het onderzoek.

Je krijgt een bruto vergoeding van € 2972,- voor deelname aan groep FE2 van het onderzoek. Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,21 netto per kilometer) met een minimum van € 13,- en een maximum van € 176,40,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Periode onderzoek

Groep A11

Het onderzoek bestaat uit 3 periodes waarbij je elke periode gedurende 6 dagen (5 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen (locatie van Swietenlaan 6) zal verblijven. Na deze 3 periodes volgen er nog 3 korte bezoeken, de nakeuring zal plaatsvinden tijdens het laatste korte bezoek.

Groep FE2:

Het onderzoek bestaat uit 2 periodes waarbij je elke periode gedurende 5 dagen (4 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen (locatie van Swietenlaan 6) zal verblijven. Na deze 2 periodes volgen er nog 3 korte bezoeken, de nakeuring zal plaatsvinden tijdens het laatste korte bezoek.

Note: Je dient alle genoemde data beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. De actuele data zijn op onze website te vinden.

Veelgestelde vragen

Je mag maximaal 4 keer per jaar deelnemen aan een onderzoek. Tussen twee onderzoeken moeten minstens 30 dagen zitten. Voor sommige onderzoeken geldt een langere wachttijd.

Je kunt tijdens het onderzoek last krijgen van milde klachten als hoofdpijn of misselijkheid. Dat kan door het geneesmiddel komen. Maar het kan ook komen doordat je voor het onderzoek bijvoorbeeld nuchter moet blijven. Die bijwerkingen zijn vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk.

Voordat een geneesmiddel op mensen mag worden getest, is het al uitgebreid onderzocht in een laboratorium. Daardoor kunnen we goed voorspellen welke bijwerkingen je eventueel kunt krijgen en kunnen we je daarop voorbereiden. Het komt dus bijna nooit voor dat deelnemers last krijgen van onverwachte bijwerkingen. Een allergische reactie op het middel komt gemiddeld bijvoorbeeld één keer per jaar voor.

Je deelname aan geneesmiddelenonderzoek is altijd vrijwillig. Je mag dus op elk moment besluiten om te stoppen. Soms ben je genoodzaakt om te stoppen. Bijvoorbeeld vanwege familieomstandigheden, of als de arts besluit dat dat voor jouw gezondheid beter is. Als je stopt, bekijken we op welk deel van de vergoeding je recht hebt. Wel zo eerlijk!

Als je meedoet aan een onderzoek waarvoor je langer dan 10 dagen in het onderzoekscentrum verblijft, is het soms mogelijk om (in overleg) bezoek te ontvangen.

Huidige onderzoeken

Meedoen aan een ander onderzoek?

Bekijk alle onderzoeken
Bekijk alle onderzoeken