Homepagina

PRA-BIDBFN25-0D1QL2

Depressie

 • M
 • 18 - 55 jaar
 • Gezond

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel dat is ontwikkeld voor de behandeling van depressie.

 • Vanaf september 2024
 • 11 dagen verblijf

€2711,-

Alles prima en vakkundig geregeld.

Noah

Deelnemer ICON

Kijk of je aanmerking komt voor dit onderzoek

 • Je bent een gezonde man
 • Je hebt een leeftijd tussen 18 en 55 jaar
 • Je BMI is tussen 18.5 en 29.9 kg/m²

De belangrijkste informatie van dit onderzoek

 • Lichte rokers kunnen ook deelnemen aan dit onderzoek.
 • De medische keuring vindt plaast in Groningen of Utrecht.

 

Hoe werkt het

Hoe werkt een geneesmiddelenonderzoek?

Lees meer

Onderzoeksgroepen

Schrijf je vrijblijvend in voor de groep van jouw voorkeur

De onderzoekend arts over dit onderzoek

Aanvullende informatie

In dit onderzoek wordt onderzocht hoe snel en in hoeverre het onderzoeksmiddel wordt opgenomen, afgebroken, getransporteerd en uitgescheiden door het lichaam na een toediening via de mond van één enkele oplossing. Het onderzoeksmiddel is eerder onderzocht in geneesmiddelenonderzoeken bij gezonde deelnemers. Het onderzoeksmiddel is voor dit onderzoek radioactief gemerkt. Hierdoor is het mogelijk om het middel te volgen in bloed, urine en ontlasting. Het stralingsrisico is verwaarloosbaar omdat de hoeveelheid radioactief gemerkt middel zeer klein is. Gedurende het onderzoek wordt bloed, urine en ontlasting verzameld. Ook wordt er onderzocht hoe veilig het onderzoeksmiddel is en hoe goed het wordt verdragen als gezonde mannen dit gebruiken.

Wie zoeken we voor dit onderzoek?

Doelgroep

 • Je bent een gezonde man.
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 55 jaar oud.
 • Je hebt een Body Mass Index (BMI) die hoger dan of gelijk is aan 18.5 en lager dan of gelijk is aan 29.9 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen het lichaamsgewicht in kilogrammen en de lengte in meters weer.
 • Zowel niet-rokers als rokers (max. 10 sigaretten, 3 sigaren of 3 pijpen per dag) mogen aan dit onderzoek deelnemen. Het is echter niet toegestaan om te roken tijdens je verblijf in het onderzoekscentrum.

Note:

Je kan niet deelnemen aan het onderzoek wanneer je in de 60 dagen voorafgaand aan de toediening van het middel in dit onderzoek nog hebt deelgenomen aan een ander geneesmiddelenonderzoek (gerekend vanaf de laatste toediening van het vorige onderzoek).

Je kunt alleen deelnemen aan dit onderzoek als je in de afgelopen 12 maanden niet aan een ander onderzoek met een radioactief (14C) gemerkt onderzoeksmiddel hebt deelgenomen. Als in een voorgaand onderzoek een middel met een verwaarloosbare hoeveelheid radioactiviteit werd toegediend, dan is het wellicht wel toegestaan om deel te nemen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan dit in Groningen of Utrecht plaatsvinden. Je kan alleen deelnemen wanneer je aan één van de volgende voorwaarden voldoet tijdens de duur van het onderzoek en tot 90 dagen na de toediening van het onderzoeksmiddel:

 • Je gebruikt een condoom in combinatie met een aanvullende vorm van anticonceptie bij je vrouwelijke partner;
 • Je gebruikt een condoom bij een zwangere vrouwelijke partner;
 • Je gebruikt een condoom en je bent gesteriliseerd;
 • Je gebruikt een condoom en je vrouwelijke partner is gesteriliseerd of de overgang gepasseerd (minimaal 12 maanden geen menstruaties meer);
 • Je bent niet seksueel actief volgens je leefstijl;
 • Je bent alleen seksueel actief met een partner van hetzelfde geslacht.

 

Wat is de vergoeding voor dit onderzoek?

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 2711,- voor volledige deelname aan dit onderzoek.

Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,21 netto per kilometer) met een minimum van € 13,- en een maximum van € 176,40 (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Periode onderzoek

Het onderzoek bestaat uit 1 periode waarbij je 7 dagen (6 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven. Hierna kom je nog 2 keer terug naar het onderzoekscentrum voor een 24-uurs bezoek. De nakeuring zal op de dag van vertrek van het laatste 24-uurs bezoek plaatsvinden.

Note: Je dient alle genoemde data beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. De actuele data zijn op onze website te vinden. De locatie in Groningen is de Van Swietenlaan 6.

Veelgestelde vragen

Je mag maximaal 4 keer per jaar deelnemen aan een onderzoek. Tussen twee onderzoeken moeten minstens 30 dagen zitten. Voor sommige onderzoeken geldt een langere wachttijd.

 

Je kunt tijdens het onderzoek last krijgen van bijwerkingen. Voordat een geneesmiddel op mensen mag worden getest, is het al uitgebreid onderzocht in een laboratorium. Daardoor kunnen we goed voorspellen welke bijwerkingen je eventueel kunt krijgen en kunnen we je daarop voorbereiden. Het komt dus bijna nooit voor dat deelnemers last krijgen van onverwachte bijwerkingen. Een allergische reactie op het middel komt gemiddeld bijvoorbeeld één keer per jaar voor.

Als je meedoet aan geneesmiddelenonderzoek, moet je een paar keer per dag iets doen voor het onderzoek, zoals een test of gezondheidscheck. Maar je hebt ook veel tijd voor jezelf! In het onderzoekscentrum vind je van alles om die tijd mee in te vullen. Er zijn bijvoorbeeld computers, Playstations, tv’s met Netflix, maar ook een tafeltennistafel, pooltafel en een dartbord. En natuurlijk is er wifi, dus neem gerust je eigen laptop of tablet mee. Sommige deelnemers gaan voor hun werk of studie aan de slag. Maar je kunt natuurlijk ook een paar dagen lekker ontspannen.

Hoeveel geld je krijgt voor jouw deelname aan een geneesmiddelenonderzoek, wordt bepaald door de duur van het onderzoek. Hoe langer het onderzoek duurt, hoe hoger de vergoeding. Maar er zijn meer factoren die de hoogte van de vergoeding bepalen, zoals speciale medische handelingen.

Huidige onderzoeken

Meedoen aan een ander onderzoek?

Bekijk alle onderzoeken
Bekijk alle onderzoeken