In dit onderzoek wordt onderzocht hoe veilig het onderzoeksmiddel is en hoe goed het wordt verdragen als het wordt gebruikt door gezonde deelnemers. Ook wordt onderzocht hoe snel en in welke mate het onderzoeksmiddel door het lichaam wordt opgenomen, getransporteerd en verwijderd.
Het onderzoek bestaat uit drie delen: deel A,deel B en deel C. In deel A ontvang je het nieuwe middel eenmaal. Eén groep van deel A bestaat uit twee perioden waarbij je het nieuwe middel elke periode eenmaal toegediend krijgt. Het effect van voedsel op het nieuwe middel wordt onderzocht in deze groep. In deel B krijg je het nieuwe middel gedurende 10 dagen een keer per dag toegediend. In deel C onderzoeken we of goedgekeurde middelen die al op de markt verkrijgbaar zijn (rosuvastatine, furosemide, midazolam, flurbiprofen en repaglinide) invloed hebben op de manier waarop het onderzoeksmiddel door het lichaam wordt verwerkt en uitgescheiden. Dit deel bestaat uit twee perioden waarbij je het nieuwe middel gedurende 10 dagen een keer per dag krijgt toegediend in de tweede periode.
Alleen voor deel A en B: Tijdens het onderzoek wordt je hartritme continu gemonitord gedurende ongeveer 25 uur op een (deel A) of twee (deel A voedseleffect en deel B) verschillende momenten. Je krijgt hiervoor elektroden (kleine, plastic pleisters) op je borst en buik geplakt die aangesloten worden op een draagbaar apparaat. Vanaf het moment dat je aangesloten wordt mag je geen elektrische apparaten (scheerapparaat, elektrische tandenborstel, haardroger) meer gebruiken voor de duur van de hartbewaking. Het gebruik van een telefoon of laptop is toegestaan, behalve op de momenten dat je stil moet liggen. Op bepaalde tijdstippen vragen we je om 15 minuten stil te liggen zonder te bewegen, te praten of te slapen.