Homepagina

PRA-ZNVBEV96-0D1P9

Hart- en vaatziekten

 • M/V
 • 18 - 55 jaar
 • Gezond

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel dat is ontwikkeld voor de behandeling van hart- en vaatziekten

Alles was goed geregeld!

 

Julia

Deelnemer ICON

Kijk of je aanmerking komt voor dit onderzoek

 • Je bent een gezonde man of vrouw
 • Je hebt een leeftijd tussen 18 en 55 jaar
 • Je weegt meer dan 50 kg
 • Je BMI is tussen 18.5 en 29.9 kg/m²

De belangrijkste informatie van dit onderzoek

 • Korte verblijfsperiode (6 dagen)
 • Het onderzoeksmiddel wordt via een capsule toegediend
 • Je krijgt het middel 1x toegediend

Download het complete onderzoeksoverzicht

Hoe werkt het

Hoe werkt een geneesmiddelenonderzoek?

Lees meer

Onderzoeksgroepen

Schrijf je vrijblijvend in voor de groep van jouw voorkeur

De onderzoekend arts over dit onderzoek

Aanvullende informatie

In dit onderzoek wordt bekeken hoe het onderzoeksmiddel door het lichaam wordt verwerkt en uitgescheiden en hoe goed het wordt verdragen als gezonde deelnemers dit gebruiken.

Vanaf 18 uur voor de dosering tot 36 uur daarna wordt je hart constant in de gaten gehouden (54 uur lang dus). Hiervoor krijg je plakkers (elektroden) op je borst die aan een apparaatje worden vastgemaakt. Zolang je bent aangesloten op dit apparaatje kan je niet douchen en moet je je zo rustig mogelijk gedragen. Af en toe zal je 15 minuten stil moeten liggen zonder te bewegen, te praten en te slapen. Ook kan je dan geen muziek luisteren, tv kijken of een laptop of telefoon gebruiken.

De effecten van het onderzoeksmiddel worden vergeleken met de effecten van een placebo (middel zonder werkzame stof). Of je het onderzoeksmiddel of placebo krijgt, wordt door loting bepaald.

Je kan alleen aan één groep van dit onderzoek deelnemen.

Wie zoeken we voor dit onderzoek?

Doelgroep

 • Je bent een gezonde man of vrouw.
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 55 jaar oud.
 • Je weegt minimaal 50 kg en je hebt een Body Mass Index (BMI) van minimaal18.5 en maximaal 29.9 kg/m2.
 • Zowel niet-rokers als lichte rokers of gelegenheidsrokers mogen aan dit onderzoek deelnemen (maximaal 1 sigaret per dag). Tijdens je verblijf in het onderzoekscentrum is roken niet toegestaan.

Note:

 • Je kan niet deelnemen aan het onderzoek wanneer je in de 30 dagen voorafgaand aan de keuring van dit onderzoek nog hebt deelgenomen aan een ander geneesmiddelenonderzoek (gerekend vanaf de nakeuring).
 • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd.

Als vrouw kan je alleen deelnemen wanneer je aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je bent de overgang gepasseerd (minimaal 12 maanden geen menstruaties meer);
 • Je bent gesteriliseerd;

Als man zijn er geen anticonceptiemethoden vereist voor deelname.

Wat is de vergoeding voor dit onderzoek?

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 1875,- voor deelname aan één van de groepen van dit onderzoek.

Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,21 netto per kilometer) met een minimum van € 13,- en een maximum van € 176,40 (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Periode onderzoek

Het onderzoek bestaat uit 1 periode waarbij je gedurende 6 dagen (5 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen (locatie van Swietenlaan 6) zal verblijven, gevolgd door 1 kort bezoek dat 2 dagen na vertrek uit het onderzoekscentrum zal plaatsvinden. De nakeuring zal 7 dagen na het laatste vertrek uit het onderzoekscentrum plaats vinden.

Note: Je dient alle genoemde data beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. 

Veelgestelde vragen

Je mag maximaal 4 keer per jaar deelnemen aan een onderzoek. Tussen twee onderzoeken moeten minstens 30 dagen zitten. Voor sommige onderzoeken geldt een langere wachttijd.

Je kunt tijdens het onderzoek last krijgen van milde klachten als hoofdpijn of misselijkheid. Dat kan door het geneesmiddel komen. Maar het kan ook komen doordat je voor het onderzoek bijvoorbeeld nuchter moet blijven. Die bijwerkingen zijn vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk.

Voordat een geneesmiddel op mensen mag worden getest, is het al uitgebreid onderzocht in een laboratorium. Daardoor kunnen we goed voorspellen welke bijwerkingen je eventueel kunt krijgen en kunnen we je daarop voorbereiden. Het komt dus bijna nooit voor dat deelnemers last krijgen van onverwachte bijwerkingen. Een allergische reactie op het middel komt gemiddeld bijvoorbeeld één keer per jaar voor.

Je deelname aan geneesmiddelenonderzoek is altijd vrijwillig. Je mag dus op elk moment besluiten om te stoppen. Soms ben je genoodzaakt om te stoppen. Bijvoorbeeld vanwege familieomstandigheden, of als de arts besluit dat dat voor jouw gezondheid beter is. Als je stopt, bekijken we op welk deel van de vergoeding je recht hebt. Wel zo eerlijk!

Als je meedoet aan een onderzoek waarvoor je langer dan 10 dagen in het onderzoekscentrum verblijft, is het soms mogelijk om (in overleg) bezoek te ontvangen.

Huidige onderzoeken

Meedoen aan een ander onderzoek?

Bekijk alle onderzoeken
Bekijk alle onderzoeken